Råbiff med gurka, aquavit och pepparot

20 m + 60 m
4
20 m + 60 m
4

Du behöver

Picklad gurka

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 2 smågurkor eller 10 cm vanlig gurka

Råbiff

  • 300 g nötinnanlår, fint tärnat
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk silverlök, fint tärnad
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 5 cm pepparrot, fint riven
  • 1 skvätt aquavit

Till servering

  • 4 msk smetana
  • rågbrödsflarn
  • 0,5 st silverlök, tunt hyvlad och lagd i isvatten för att bli mildare.
  • dill

Gör så här

  1. Picklad gurka
    Koka upp lagen och kyl. Picka hål i smågurkorna och lägg ner i lagen, låt dra i minst 60 minuter. Dela sedan på längden.
  2. Råbiff
    Fördela köttet i en vacker skål. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Toppa med lök, senap, äggula och riven pepparrot. Blanda samman vid bordet. Avsluta eventuellt med en skvätt aquavit.
  4. Servera råbiffen tillsammans med den picklade gurkan och tillbehören i en snygg uppläggning.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept