Rabarbersvaj och Paradise hotel

Rabarbersvaj och Paradise hotel
Foto: TV4
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Rabarbersvaj och Paradise hotel

20 ingredienser

Rickard om rabarbersvaj-bullarna: Jag har alltid älskat rabarber, så när jag ska göra bullar gör jag de gärna med en krämig fyllning av dessa syrliga stammar. Det är också gott för bullen blir inte så förbaskat söt, utan har en friskhet.Släng gärna ihop den så att den inte blir så jäkla neat, utan väldigt robust. Lite nyknullad bulle sådär.Svårigheten är att få de att jäsa efter att jag fyllt dem innan jag gräddar dem pga all syra... men får helt enkelt behandla dem med extra mycket kärlek. Det ska liksom rinna lite om fingrarna och man ska bli helt nerkladdad och bara vilja slicka av fingrarna när man äter den.

Rickard om paradise hotel-bullarna: Den andra bullen som jag älskar är den som är riktigt kladdig och fylld med mandelmassa, och jag har gjort den lite mer vuxen genom att ge den en touch av Malibu... hur vuxet det nu är med kokoslikör.Se till att få allt innanmäte hela vägen ut i alla kanter, så att vilken del av bullen man sen äter så är den mättad med mustig fyllning.Denna bulle kan nästan kännas lite döbakad, då den är så fylld av smaskig, krämig fyllning... men det stör inte mig. Tvärtom. Jag gillar det, och brukar medvetet baka dem en halv minut i underkant...

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Deg

  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 50 g jäst
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 90 g strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smör, mjukt
  • 800 g vetemjöl

Rabarbersvaj

  • 250 g rabarber
  • 140 g sirap
  • citron, skal
  • kardemumma, nykrossad
  • ev röd färg
  • hjärtformat strössel

Paradise hotel

  • 150 g smör, mjukt
  • 150 g mandelmassa, riven
  • 1 dl kokos
  • vaniljstång
  • Malibu
  • strösocker

Gör så här

Deg

  1. Värm mjölk och grädde till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i degskålen och lös upp den i lite av den varma gräddmjölken.
  3. Häll över resten av gräddmjölken och tillsätt nymortlad kardemumma, socker, salt, mjukt smör och merparten av vetemjölet, lite i taget.
  4. Arbeta degen smidig och låt vila i 30 minuter under duk.
  5. Arbeta därefter degen på bakbord (ev med mer mjöl) och dela i två delar.

Rabarbersvaj

  1. Koka ihop rabarber, sirap, citron och kardemumma tills rabarberna är mjuka. Fyllningen kan ev färgas lätt röd för att inte se grå och tråkig ut.
  2. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop dem till bullar med stor konstnärlighet.
  3. Låt jäsa ca 30 min.
  4. Pensla med ägg och grädda i 8-10 min i 250 grader. Efter gräddningen dekorerar du med hjärtformat strössel.

Paradise hotel

  1. Blanda ihop smör, mandelmassa, kokos och frön från vaniljstång.
  2. Kavla ut degen, bred ut fyllningen, rulla ihop och skär bitar och forma bullar med stor konstnärlighet.
  3. Låt jäsa ca 30 min.
  4. Grädda i 8-10 min i 250 grader.
  5. När bullarna är ute ur ugnen penslar du dem med malibu blandat med lite socker.