Rabarberknyten

Rabarberknyten
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarberknyten

7 ingredienser

Rabarbern brukar hålla till i en paj, här överraskar den med att gömma sig i ett litet gott knyte.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten, kallt

Fyllning:

  • 500 g rabarber, finskuren
  • strösocker
  • 1 ägg, uppvispat till pensling
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, arbeta snabbt in vattnet och lägg degen kallt 1 timme.
  2. Kavla ut degen, ta ut bitar ca 8-10 cm i fyrkant.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg på rabarber och strö på socker. Vik ihop, lägg på plåt med bakpapper.
  4. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 20-25 min. Servera med vaniljsås.