Rabarberkaka med toscatäcke

Rabarberkaka med toscatäcke
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Rabarberkaka med toscatäcke

16 ingredienser

45 m

Rabarberkaka med toscatäcke. Visst låter det ljuvligt? Det är det också! Det bästa av allt - kakan är glutenfri.

Ingredienser

portioner6 - 8

Kakan

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 3 dl slantad rabarber
  • 2 dl hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker

Tosca

  • 100 g mandelspån
  • 1 förp dulce de leche
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa alla ingredienser till kakan med elvisp så det blandas väl.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra kanterna lätt och strö kanterna med mandelspån. Häll smeten i formen.
  4. Blanda rabarber och hallon med potatismjöl och socker. Häll ut blandningen jämt över kakan och tryck till lite så de halvt om halvt kommer ner i kakan. Grädda i ca 30 minuter.
  5. Ta ut kakan och höj värmen till 250 grader.
  6. Blanda karamelliserad mjölk, mandel och salt. Bred över kakan och grädda på grill i 5 minuter, håll ett öga på kakan, den ska få färg men inte brännas.