Rabarbercrème med söt basilika och lakrits

2 röster
20 m + 30 m
4

En spännande efterrättscrème med smak av basilika, jordgubbar och rabarber som toppas med tapiokapärlor smaksatta med lakrits.

Visa mer
20 m + 30 m
4

Du behöver

  • 1 l mjölk
  • 3 gelatinblad
  • 1 kruka thaibasilika
  • 30 g socker
  • 2 rabarberstjälkar
  • 1 förp frysta jordgubbar, 225 g
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk socker
  • 2 msk lakritspasta
  • 1 påse tapiokapärlor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Koka upp mjölk och socker i en kastrull, låt sjuda tills sockret löst sig. Tag av kastrullen från värmen och lägg ner gelatinbladen. Rör om tills de löst sig.
  3. Mixa den varma vätskan med thaibasilikan och häll upp i serveringsskålar. Låt stelna i kylskåp, ca 30 minuter.
  4. Skala rabarber och skär i bitar. Koka upp skalet från rabarbern med vitt vin, 1 msk socker och frysta jordgubbar. Låt dra i ca 10 minuter sila sedan såsen över rabarberbitarna. Låt svalna i kylen.
  5. Koka tapiokapärlor i vatten, sila av och smaksätt med lakritspastan.
  6. Toppa basilikacrèmen med rabarbern och tapiokapärlorna.
19 april 2016

Laddar fler recept