Råa ostron med sojavinägrett

0 röster
10 m
4

Råa ostron med sojavinägrett går fort att tillaga men blir riktigt lyxigt och gott.

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 cm gurka, i tärningar
  • 1 blad shiso, färsk eller en kvist shisokrasse per ostron
  • ostrea edulis, eller crassostrea gigas från Västkusten

Vinägrett

  • 4 msk vit soja
  • 2 msk shisojuice
  • 1 tsk yuzujuice
  • 1 krm wasabiolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär gurka i kuber och strimla färsk shiso.
  2. Öppna ostronen och placera på fat.
  3. Vinägrett
    Blanda samman ingredienserna till vinägretten.
  4. Servering
    Skeda över vinägretten på ostronen och lägg på gurka och shiso.
16 augusti 2019

Laddar fler recept...