Rå lax med sojadressing, gurka och rättika

Rå lax med sojadressing, gurka och rättika
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Rå lax med sojadressing, gurka och rättika

10 ingredienser

15 m

Bjud på en god förrätt med asiatiska smaker! Laxsashimi som toppas med en lite syrlig sojadressing. Serveras med gurka, rättika och laxrom.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lax (t ex salma, fröya)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 limefrukter, saft och skal av
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk rörsocker
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 1 dl gurka, fint strimlad
  • 1 dl rättika, fint strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 50 g forell/laxrom

Gör så här

  1. Börja med dressingen och blanda råsocker med soja, risvinäger, limeskal, limesaft och ingefära. Blanda tills sockret löst sig.
  2. Skiva laxen i 0,5 centimeters tjocka skivor. Lägg upp på serveringsfat eller tallrikar. Skeda över sojadressingen, toppa med gurka och rättika. Dekorera med koriander och rom.