Rå biff med ostronmajonnäs, riven rättika och vattenkrasse

1 röst

Tunt skivad biff som toppas ostronmajonnäs, rättika, ponzusås och vattenkrasse.

Visa mer

Du behöver

  • 120 g biff
  • 1 ostron
  • 1 msk champagnevinäger
  • neutral olja
  • 1 liten bit rättika
  • 8 kvistar vattenkrasse

Ponzusås

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 citron
  • 20 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chili

Gör så här

  1. Skär biffen i tunna skivor.
  2. Öppna ostronet och lägg det i ett litermått tillsammans med vinägern. Mixa ostronet med en stavmixer och häll i oljan försiktigt tills en krämig konsistens uppstår. Smaka av med salt.
  3. Gör ponzusåsen, värm sojan och tillsätt riven vitlök och ingefära, smaka av med citronsaft. Skiva chilifrukten i tunna ringar och tillsätt till såsen.
  4. Riv rättikan på den grova sidan på ett rivjärn. Blanda den med ponzusåsen.
  5. Plocka vattenkrassen ner i kallt vatten.
  6. Vid servering så salta och peppra köttet, toppa med riven rättika och lite utav ponzusåsen samt några klickar med ostronmajonnäsen. Toppa med vattenkrassen.
1 september 2017

Laddar fler recept