Rå biff med ostronmajonnäs, riven rättika och vattenkrasse

Du behöver

  • 120 g biff
  • 1 ostron
  • 1 msk champagnevinäger
  • neutral olja
  • 1 liten bit rättika
  • 8 kvistar vattenkrasse

Ponzusås

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 citron
  • 20 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chili

Gör så här

  1. Skär biffen i tunna skivor.
  2. Öppna ostronet och lägg det i ett litermått tillsammans med vinägern. Mixa ostronet med en stavmixer och häll i oljan försiktigt tills en krämig konsistens uppstår. Smaka av med salt.
  3. Gör ponzusåsen, värm sojan och tillsätt riven vitlök och ingefära, smaka av med citronsaft. Skiva chilifrukten i tunna ringar och tillsätt till såsen.
  4. Riv rättikan på den grova sidan på ett rivjärn. Blanda den med ponzusåsen.
  5. Plocka vattenkrassen ner i kallt vatten.
  6. Vid servering så salta och peppra köttet, toppa med riven rättika och lite utav ponzusåsen samt några klickar med ostronmajonnäsen. Toppa med vattenkrassen.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept