Quinoasallad med myntacrème

3 röster
15 m
4

Fräsch och nyttig sallad med quinoa, räkor, mynta och avokado.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 lime
  • 70 g färsk babyspenat
  • 2 avokado
  • 150 g lyxräkor i lag
  • 30 g rostade pinjenötter

Myntacrème

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 kruka färsk mynta, finhackad
  • 0,5 lime
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Gör först myntacrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet, ca 13 min. Häll av vattnet och skölj av ordentligt. Lägg i en skål och blanda ner olja, salt, svartpeppar samt hackad färsk mynta. Pressa lime över och blanda ner babyspenat.
  3. Skär avokadon i mindre bitar. Toppa salladen med avokado, räkor samt rostade pinjenötter. Strö på salt och svartpeppar och servera med myntacrèmen.
6 maj 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept