Quinoasallad med blåbär och senapsdressing

Quinoasallad med blåbär och senapsdressing
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Quinoasallad med blåbär och senapsdressing

14 ingredienser

Riktigt god och annorlunda sallad med quinoa, blåbär, lök och fetaost. Toppad med en senapsdressing blir det snart en favorit både till lunch eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

  • 1 sötpotatis
  • neutral olja
  • salt
  • 2 dl quinoa
  • 100 g grönkål
  • 3 salladslökar
  • 200 g fetaost
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • ca 50 g blåbär

Dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Lägg bitarna i en ugnsfast form, massera in ordentligt med olja, strö över salt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills det fått fin färg.
  3. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Hacka grönkål, skiva salladslök och dela ner fetaosten.
  5. Blanda samman alla ingredienser till vinägretten.
  6. Blanda ihop grönkål, quinoa, fetaost, sötpotatis och salladslök. Strö över rostade frön och blåbär. Ringla sist över vinägretten.