Quinoabowl med tofu och sweetchilidressing

koket.se
Quinoabowl med tofu och sweetchilidressing
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Quinoabowl med tofu och sweetchilidressing

20 ingredienser

ca 30 m

RIktigt smakrik och mättande vegetarisk rätt med tofu, quinoa och hyvlad rödkål. Den sweetchilispetsade yoghurtdressingen ger lagom hetta.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 rödkål
  • 1 msk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 2 dl röd quinoa
  • 400 g tofu, fast sort, naturell
  • 2 msk olivolja
  • peppar
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Strimla rödkålen tunt och strö över 1 msk salt. Blanda runt och tryck till kålen under tiden. Låt stå i ca 30 min, skölj sedan av saltet.
  2. Blanda olivolja, sesamolja, citronsaft och kryddor till en dressing och vänd ner kålen i den.
  3. Koka quinoan enligt förpackningen, låt svalna och rinna av.
  4. Rör samman yoghurt, chilisås, ingefära och salt till såsen.
  5. Stek kuber av tofun krispiga i olivolja, salta och peppra.
  6. Blanda quinoan med spenaten och lägg i en djup skål, toppa med den marinerade kålen och tofu.
  7. Strö över hackade jordnötter och hackad koriander, och servera med en klyfta lime samt chilisåsen.