Quinoabowl med grönkål, sötpotatis och ajvarcrème

Quinoabowl med grönkål, sötpotatis och ajvarcrème
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Quinoabowl med grönkål, sötpotatis och ajvarcrème

13 ingredienser

30 m

Ladda upp med vitaminer och gör en färgsprakande quinoabowl med stekt grönkål, ajvarcrème och rostad sötpotatis.

Ingredienser

portioner
  • 1 sötpotatis
  • 3 dl quinoa
  • 150 g grönkål
  • smör, till stekning
  • 1 rödlök, finhackad
  • valnötter, rostade, hackade
  • svarta semsamfrön
  • olja
  • salt

Ajvarcrème

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl ajvar relish
  • citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisen i små stavar, vänd i olja, salta och rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills de fått fin fäg.
  2. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Blanda ajvar med crème fraiche. Smaka upp med citronsaft och salt.
  4. Stek grönkålen med smör i en stekpanna tills den får lite färg.
  5. Lägg upp allt i en skål, med hummusen i mitten. Toppa med rostade och hackade valnötter och sesamfrön.