Queneller med kantareller

Queneller med kantareller
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Queneller med kantareller

12 ingredienser

Det här är en förrätt som passar utmärkt på sensommaren och hösten, när kantarellerna är som bäst.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gäddfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 äggvita
  • 2 dl grädde
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kantareller, färska
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare. Häll ner grädden genom matarröret och kör till en slät färs.
  2. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Forma den ganska lösa färsen med vattensköljda händer till 12 bollar (queneller). Lägg ner dem i det heta vattnet, en och en med hjälp av en matsked, och sjud under lock cirka 10 minuter.
  3. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs kantarellerna till vacker färg. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på fyra assietter och toppa med quenellerna.