Pytt i panna, klassisk

0 röster
30 m
4

Det råder alltid olika uppfattningar om det skall vara korv eller inte i en pytt , ni bestämmer, jag gillar lite rökt fläsk i den . Prova er fram och lycka till! /Fredrik

Tips! Önskas pytten stuvad så tillsätt 1 dl gräddsås och lite grädde

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 8-10 dl välsköljd potatis, tärnad i 1 cm tärningar
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • 4 dl tärnat kött tex rimmad oxbringa, lite korv, kalvstek
  • några stänk Worchestersås
  • 1 tsk Hp-sås

Servering

  • inlagda rödbetor
  • saltgurka
  • persilja

Gör så här

  1. Stek potatis med smör och olja ca 7-8 minuter, salta och vitpeppra.
  2. Hacka löken, tillsätt till potatisen och låt det ta färg, ca 2 minuter. Slå det i en form och håll det varmt.
  3. Stek köttet i smör på lite högre värme så det blir lite krispigt. Blanda sedan alltsammans och smaksätt med HP och Worchestersauce, smaka av med vitpeppar och salt.
  4. Servera med inlagda rödbetor, saltgurka, stekt ägg och persilja på toppen.
23 mars 2017

Laddar fler recept