Punsch- och chokladlimpor med apelsinfrosting

Punsch- och chokladlimpor med apelsinfrosting
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Anna Nilsson
Anna Nilsson

Punsch- och chokladlimpor med apelsinfrosting

20 ingredienser

ca 1,5 h

Chokladbröd med smak av arrak och kaffe täckt med apelsinfrosting.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Punschlimpor

  • 160 g smör, rumsvarmt
  • 130 g strösocker [ca 1,4 dl]
  • 130 g farinsocker [ca 1,6 dl]
  • 2 ägg (stora)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe, starkt
  • 200 g vetemjöl [3,33 dl]
  • 80 g kakao [2 dl]
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vinäger
  • 2-3 tsk arraksessens

Apelsinfrosting

  • 60 g smör
  • 200 g färskost
  • 360 g florsocker [6 dl]
  • 1 apelsin

Montering

  • färsk apelsin

Gör så här

Punshlimpor

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Blanda mjölk och vinäger, låt stå 10 minuter.
  3. Vispa smör och socker luftigt (ca 5 minuter). Blanda i ett ägg i taget i smörblandningen och därefter vaniljpulver och vaniljsocker.
  4. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt.
  5. Rör ihop gräddfil, kaffe och mjölkblandningen.
  6. Blanda ner mjölblandningen och mjölkblandningen i smörblandningen om vartannat.
  7. Smaksätt med arraksessens (ta den större mängden om du vill ha starkare punschsmak).
  8. Fördela i minilimpformar (det går lika bra med vanliga muffinsformar) och grädda 20-25 minuter.

Apelsinfrosting

  1. Koka ner saften från apelsinen till ca 1 msk.
  2. Vispa smör och färskost och blanda i florsocker.
  3. Blanda ner zest (skal) från apelsinen och den reducerade saften i smörblandningen. Ställ åt sidan (gärna kallt så att frostingen håller formen när den spritsas på muffinsen)

Montering

  1. Spritsa apelsinfrosting på de kalla limporna. Dekorera med en liten bit färsk apelsin.