Pumpapannkaka med färskost- och citruskräm

Pumpapannkaka med färskost- och citruskräm1
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pumpapannkaka med färskost- och citruskräm

11 ingredienser

Ljuvliga och enkla pannkakor med riven pumpa och pumpakärnor. Passar perfekt till en god frukost, brunch eller smarrigt mellanmål.

Tips! Smaksätt pannkakorna med pepparkakskrydda och servera med färskost- och citruskräm.

Ingredienser

Pumpapannkaka

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk torkade gröna pumpakärnor
  • 2 dl pumpa, riven
  • 25 g smör, brynt
  • 0,5 tsk salt

Färskost- och citruskräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl färskost
  • 1 msk honung
  • 0,5 citron, skal och saft

Gör så här

Pumpapannkaka

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och vetemjöl. Mixa in pumpakärnor i smeten.
  2. Blanda ned riven pumpa.
  3. Bryn smöret så det blir gyllenbrunt och doftar karamell. Blanda ned i smeten.
  4. Stek pannkakorna i lite smör.

Färskost- och citruskräm

  1. Vispa grädde och vänd in cream cheese, honung och citronskal. Smaka av med saft. Servera med pannkakan.