Pumpahummus

0 röster
20

Hummus på kikärtor och rostad pumpa serverat med surdegsbröd.

Visa mer
20

Du behöver

  • 200 g pumpakött, t ex butternut
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 burk kokta kikärtor
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk salt

Servering

  • 5-6 skivor rostat surdegsbröd
  • svartpeppar
  • persilja
  • pumpafrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär pumpaköttet i mindre bitar, om 2x2 cm, och rosta det och vitlöken med olja i ugnen tills det är helt mjukt. När 5 min återstår av tiden i ugnen häller du ner de avrunna kikärtorna i samma form och rör om.
  3. Låt grönsakerna svalna en aning och lägg allt i en mixer tillsammans med vatten. Mixa slätt och tillsätt sesamolja, citronsaft och smaka av med salt.
  4. Servera tillsammans med rostat surdegsbröd som det är eller som tillbehör till soppa.
  5. Ringla över lite olivolja, toppa med pumpafrön, hackad persilja och svartpeppar.
30 oktober 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept