Pumpagnocchi med brynt vitlökssmör och sotad citron

Hemgjord gnocchi som görs på rostad pumpa. Serveras med vitlöks- och timjandoftande brynt smör och mycket parmesan.

Maya Samuelssons dryckestips till pumpa

  • 1503, Red seal
  • 79982, Au bon climat santa barbara county chardonnay
  • 26001, Ravenswood vintners blend zinfandel 2015
27 oktober 2017
4

Du behöver

Pumpagnocchi

  • 750 g pumpa, tärnad
  • 1 spansk peppar, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 4 små ekologiska citroner
  • salt och nymalen svartpeppar från kvarnen
  • tabasco
  • 75 g smör
  • 2 små knippen färsk timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Rosta pumpan med chili och oljan ringlad över i 175 grader tills den är helt mjuk, mixa slät eller passera genom en sil.
  2. Skrapa ned pumpamoset i en bunke och rör ner mjöl, äggulor, rasp av två små citroner och smaka av med salt och lite tabasco till en lös deg.
  3. Bryn 75 g smör och timjan med en vitlöksklyfta i en kastrull på svag värme och sjud tills smöret är gyllenbrunt.
  4. Dela 2 citron på mitten och "grilla" i en stekpanna.
  5. Ploppa i små klickar av gnocchi i taget i en kastrull med kokande vatten, koka tills de flyter upp till ytan.
  6. Lägg gnocchi på ett fat, häll över smöret, hyvlad parmesanost och nymalen svartpeppar. Servera med den grillade citronen.
Kommentera receptet

Fler goda recept