Pumpa- och getostpaj

koket.se
Pumpa- och getostpaj
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pumpa- och getostpaj

14 ingredienser

45 m

Vegetarisk paj med butternutpumpa, salvia, mandel och getost. Lättlagad och minst lika god i matlådan dagen efter.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 2-3 msk vatten

Fyllning

  • 400 g butternutpumpa
  • 10 blad färsk salvia
  • 50 g smör, till stekning
  • 1 dl mandelspån
  • matolja
  • 1 citron, skalet av
  • 100 g getost
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Pajdeg

  1. Nyp ihop mjöl, smör och vatten till en jämn deg. Pressa ut degen i en pajform, försöka att få ett jämnt lager och pressa degen upp över kanterna. Skär bort överflödig deg, förvara i kylen innan den skall in i ugnen.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala pumpan och skär ner i mindre bitar. Stek sedan pumpan på medelvärme i matolja och smör. Tills den fått lite färg och mjuknat.
  3. Tillsätt hackad salvia, rivet citronskal och flagad mandel. Låt steka någon minut, smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet, låten även smöret följa med.
  4. Blanda äggstanningen; ägg, grädde och mjölk.
  5. Toppa pajen med bitar av skalfri getost, slå på äggstanningen och baka i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med valfri sallad.