I samarbete med Ingelsta Kalkon

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

30 m + 10 h
Ingelsta Pulled kalkon med syrad rodlok och coleslaw
Foto: Ingelsta kalkon

Pulled kalkon med tydliga toner av rök och sötma. Serveras med syrad lök, koriander och en krämig coleslaw.

10 april 2017
30 m + 10 h

Du behöver

  • 3 kg Ingelsta kalkonbröst
  • 4 tsk korianderfrön, mortlade
  • 2 msk starkt paprikapulver
  • 2 msk malen spiskummin
  • 1 msk råsocker
  • 1,5 msk salt
  • 1 stor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 chilli
  • 33 cl ljus lager
  • 2 dl rökig BBQ-sås, gärna chipotle-smak
  • 1 lime, saften
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • mjuk bröd
  • coleslaw
  • syrad rödlök
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Mortla korianderfröna och rör ihop med resten av kryddorna.
  2. Skär djupa snitt i kalkonbröstet, massera in kryddblandningen runt om köttet och ordentligt ner i snitten.
  3. Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala och krossa vitlök och hacka chilin om du väljer att ha med den. Lägg detta i botten av en stor ugnsfast gryta med lock. Lägg kalkonen ovanpå löken.
  4. Rör ihop öl och BBQ-sås och häll över köttet.
  5. Sätt på locket och ställ i mitten av ugnen. Låt stå i cirka 10 timmar (över natten) eller tills köttet är så mört att det lätt går att dra isär med hjälp av en gaffel. Ös gärna köttet någon gång under tiden.
  6. Ta upp kalkonen ur grytan och mixa det som är kvar i grytan till en slät sås. Häll av lite av såsen och ställ den åt sidan.
  7. Dra köttet i tunna bitar/trådar och lägg tillbaka det i grytan. Blanda och smaka av med limesaft, salt och peppar.
  8. Servera köttet på mjukt bröd tillsammans med resten av såsen, coleslaw, syrad lök och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept