Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Ingelsta Pulled kalkon med syrad rodlok och coleslaw
Foto: Ingelsta kalkon

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

18 ingredienser

30 m + 10 h

Pulled kalkon med tydliga toner av rök och sötma. Serveras med syrad lök, koriander och en krämig coleslaw.

Ingelsta produkt kalkonbröst

Kalkonbröst från Ingelsta Kalkon

Ingredienser

portioner
  • 3 kg Ingelsta kalkonbröst
  • 4 tsk korianderfrön, mortlade
  • 2 msk starkt paprikapulver
  • 2 msk malen spiskummin
  • 1 msk rörsocker
  • 1,5 msk salt
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 chilifrukt
  • 33 cl ljus lager
  • 2 dl rökig bbq-sås (gärna chipotle-smak)
  • 1 limefrukt, saften
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 6 mjuka bröd
  • 6 port coleslaw
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Mortla korianderfröna och rör ihop med resten av kryddorna.
  2. Skär djupa snitt i kalkonbröstet, massera in kryddblandningen runt om köttet och ordentligt ner i snitten.
  3. Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala och krossa vitlök och hacka chilin om du väljer att ha med den. Lägg detta i botten av en stor ugnsfast gryta med lock. Lägg kalkonen ovanpå löken.
  4. Rör ihop öl och BBQ-sås och häll över köttet.
  5. Sätt på locket och ställ i mitten av ugnen. Låt stå i cirka 10 timmar (över natten) eller tills köttet är så mört att det lätt går att dra isär med hjälp av en gaffel. Ös gärna köttet någon gång under tiden.
  6. Ta upp kalkonen ur grytan och mixa det som är kvar i grytan till en slät sås. Häll av lite av såsen och ställ den åt sidan.
  7. Dra köttet i tunna bitar/trådar och lägg tillbaka det i grytan. Blanda och smaka av med limesaft, salt och peppar.
  8. Servera köttet på mjukt bröd tillsammans med resten av såsen, coleslaw, syrad lök och koriander.