I samarbete med Old El Paso

Pulled chicken i white corn tortilla

25 m
4
Pulled chicken i glutenfritt bröd
Foto: Old EL Paso

Servera kycklingen i white corn tortillabröd med färsk tomatsalsa, avokado samt Smokey Chipotle salsa. Snabbt, lätt och perfekt när du vill förnya fredagstacon!

12 oktober 2017
25 m
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 st Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • saft från 2 apelsiner
  • 1 dl vatten

Färsk tomatsalsa:

  • 1 ask körsbärstomater, i klyftor
  • 1 jalapeño, färsk, finhackad utan kärnor
  • 1 knippe koriander, färsk, sköljd och hackad
  • saft från 1 lime

Till servering:

  • 1 förp. Old El Paso™ Mexicana Street Market White Corn Tortillas
  • 2 st avokados, grovt hackade och mosade
  • 1 dl Old El Paso™ Mexicana Street market Smokey Chipotle salsa

Gör så här

  1. Täck kycklingfiléerna med tacokryddan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna med lock (så stor att all kyckling får plats sida vid sida).
  2. Stek kycklingen i 3-5 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan vatten och apelsinsaft. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta stekpannan från plattan och låt kycklingen vila i vätskan i 5 minuter. Lägg den sedan på en skärbräda och riv isär med två gafflar.
  3. Färsk tomatsalsa: Blanda tomater, jalapeño, koriander och limesaft.
  4. Värm upp tortillabröden i en teflonpanna på mediumvärme, 15 sekunder på varje sida. Fyll sedan tortillabröden med kyckling, avokado och tomatsalsa. Toppa med Smokey Chipotle salsa och koriander.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Old El Paso

Visa alla recept från Old El Paso