I samarbete med Old El Paso

Pulled chicken i mjuk tortilla

25
4
Pulled chicken i mjuk tortilla
Foto: Old El Paso
25
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 påse Old El Paso Taco Spice Mix
  • 2 apelsiner, saften
  • 1,5 dl vatten

Färsk tomatsalsa

  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 1 färsk jalapeño, finhackad utan kärnor
  • 1 knippe färsk koriander, sköljd och hackad
  • 1 lime, saften

Till servering

  • 1 förp Old El Paso Medium Original Tortillas
  • 2 avokado, grovt hackade och mosade
  • 1 dl Old El Paso Mild, Medium eller Hot Taco Salsa

Gör så här

  1. Täck kycklingfiléerna med tacokryddan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna med lock (så stor att all kyckling får plats sida vid sida). Stek kycklingen i 3-5 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan vatten och apelsinsaft. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta stekpannan från plattan och låt kycklingen vila i vätskan i 5 minuter. Lägg den sedan på en skärbräda och riv isär med två gafflar.
  2. Färsk tomatsalsa
    Blanda tomater, jalapeño, koriander och limesaft.
  3. För att få lite färg på tortillabröden, värm upp en teflonpanna på mediumvärme och stek varje tortilla lätt i 10 sekunder, men endast på en sida.
  4. Fyll sedan tortillabröden med kyckling, avokado och tomatsalsa. Toppa med tacosalsa.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Old El Paso

Visa alla recept från Old El Paso