Puckad tonfisk från Indien hälsar på Sverige, serveras med papadums och rödkål

POPULÄRT
Puckad tonfisk från Indien hälsar på Sverige, serveras med papadums och rödkål
Foto: TV4

Puckad tonfisk från Indien hälsar på Sverige, serveras med papadums och rödkål

Av: Paulina - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

30m

Färsk tonfisk, med smak av chili och vitlök, serveras på indiskt bröd med egengjord mango raija och syrlig rödkål.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

vinägrette

  • 1 limefrukt
  • 0,5 citron
  • 1 krm röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm harissa
  • 1 krm honung
  • 0,5 tsk salt

Tonfisk tartar

  • 300 g färsk tonfisk, som varit fryst
  • 7 g gräslök
  • 1 avokado, liten
  • 50 g gurka
  • 1 salladslök
  • koriander

Tillbehör

  • 2 papadums, tunt, Indiskt flatbröd
  • syrad rödkål, finstrimlad

Mango Raija

  • 1 msk majonnäs
  • 1,5 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm gurkmeja
  • 1 krm curry

Gör så här

Vinägrette

  1. Pressa saften från lime och citron i en skål.
  2. Hacka chili, vitlök och ingefära fint.
  3. Blanda samman med olja, harissa, honung och salt.

Tonfisk tartar

  1. Skär tonfisken i små kuber.
  2. Skär gräslöken, avokadon och gurka i små bitar.
  3. Blanda samman med vinägrette precis innan servering.
  4. Garnera med tunt skuren salladslök och lite färsk koriander.

Tillbehör

  1. Stek papadums i stekpanna utan fett.
  2. Skär rödkålen väldigt fint.

Mango Raija

  1. Blanda samman alla ingredienser och låt stå ett tag innan servering.

Servering

  1. Servera, i puckform, den marinerade tonfisken med papadums och mango raija.
  2. Garnera med syrad rödkål.