Prinsessornas hallonparfait

Prinsessornas hallonparfait
Foto: TV4

Prinsessornas hallonparfait

Av: Niklas - STHLM

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

5h 20m

Söt och syrlig hallonparfait serveras med lättvispad grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hallonparfait

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl färska hallon, mosade
  • färska hallon, till dekoration

Servering

  • 3 dl grädde, lättvispad

Gör så här

Hallonparfait

  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst.
  3. Vänd ner 1 dl av de mosade bären och all grädde i äggvispet.
  4. Varva parfaitmassan och resten av de mosade bären i en form.
  5. Strö över lite färska hallon och ställ i frysen några timmar, plasta in formen om den ska förvaras längre.

Servering

  1. Servera hallonparfaiten i skivor med lättvispad grädde grädde till.