Pressad potatis med ägg och svart trumpetsvamp

25 m
4

Perfekt fluffig pressad potatis med rå äggula, svart trrumpetsvamp och färska örter. Lika gott att servera till kött som fisk.

27 februari 2017
25 m
4

Du behöver

  • 500 g mandelpotatis
  • 4 ägg
  • 200 g svart trumpetsvamp (torkad eller färsk i säsong)
  • 1 schalottenlök, hackad
  • salt och peppar
  • extra virgin olivolja
  • färska örter, till exempel dragon

Gör så här

  1. Koka mandelpotatisen i saltat vatten, skala potatisen och koka ur kastrullen så att de är helt torra.
  2. Stek svampen i olja och avsluta med lök, salt och peppar.
  3. Pressa potatisen i potatispress rätt på tallriken, knäck ägget och placera gulan i mitten.
  4. Arrangera med svamp, smaka upp med salt, peppar och olivolja. Toppa gärna med färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept