Preserved summer

Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Preserved summer

0

12 ingredienser

30 m

Pilgrimsmusslor med jordgubbar, sparris, granité och friska tillbehör kommer föra dina tankar till härliga sommardagar!

Ingredienser

portioner4

Jordgubbar och sparris

  • vit sparris, mjölksyrad från i somras
  • strösocker
  • vatten
  • flädervinäger
  • jordgubbar, inlagda från sommaren

Pilgrimsmussla

  • 4 pilgrimsmusslor
  • salt
  • strösocker
  • flädersockerlag

Jordgubbslag

  • inläggningslagen från jordgubbarna

Jordgubbsgranité

  • inläggningslagen från jordgubbarna

Tillbehör

  • röd steklök
  • honungsmelon
  • citronverbena
  • citrontimjan

Gör så här

  1. Skala den vita sparrisen. Koka upp socker, vatten och vinäger. Slå den varma lagen över sparrisen. Spara några matskedar att dressa jordgubbarna vid servering.
  2. Skala och skär pilgrimsmusslorna i 4 bitar. Strössla på salt och socker ca 20 minuter innan servering.
  3. Arrangera pilgrimsmusslor, sparris, jordgubbar och övriga grönsaker. Tillsätt lagen, örter och toppa med granitén vid servering.