I samarbete med Hellmann's

Potato skins med pulled chicken och jalapeñomajonnäs

1 röst
60 h
10 st
60 h
10 st

Du behöver

Potato skins

  • 5 bakpotatis
  • olivolja
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 100 g mozzarella- och cheddar mix
  • salt och peppar

Jalapeñomajonnäs

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1-3 jalapeño, finskuren
  • 2 dl Hellmann's majonnäs

Garnering

  • kruspersilja, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 200 grader.
  2. Tvätta potatisarna och torka dem noggrant. Massera in olja runt om tills skalet glänser. Lägg potatisarna på en ugnsplåt och baka tills de är mjuka (ca 50-60 minuter). Känn med en potatissticka.
  3. Gör fyllningen medan potatisarna är i ugnen och bakas.
  4. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt kycklingbuljongtärningarna och kycklinglårfilé. Sänk värmen på spisen och låt puttra i ca 30-40 minuter eller tills köttet faller isär. Lägg över kycklingen på en tallrik och dra isär köttet med 2 gafflar.
  5. Mixa crème fraiche och jalapeños i en skål. Blanda i majonnäs och smaka av med salt och peppar. Lägg i kylen.
  6. Ta ut potatisen när den är klar och låt svalna. Halvera varje potatis på längden och gröp ut innanmätet men lämna kvar lite närmast skalet. Spara innanmätet till något annat.
  7. Lägg tillbaka potatisskalen på plåten. Salta och peppra potatisskalen. Lägg på kyckling och ostmix och baka i ugnen tills osten har smält.
  8. Klicka på en stor klick jalapeñomajonnäs och strö på persilja. Servera och njut!
16 maj 2018

Fler goda recept