Potatissallad är lättlagat och lika gott att bjuda på varje gång. Oavsett om du tänkt dig en grekisk, fransk eller svensk middag kan du bjuda på en passande potatissallad. Här tips på hur du varierar!
Skala potatisen och skär den i stora tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Det tar ca 10 minuter. Låt tärningarna rinna av i durkslag och sedan svalna. Ställ kallt.
Svenska variant: Blanda samman majonnäs, gräddfil, kapris, salt och peppar. Vänd försiktigt ner i potatistärningarna. Hacka rödbetan och skär gräslöken smått. Dekorera salladen med rödbeta och gräslök precis före servering.
Fransk variant: Ansa purjolöken och strimla den fint. Spar några strimlor till dekoration. Vispa samman vinäger, olja och senap. Rör ner salt och peppar och vänd ner blandningen i potatistärningarna. Dekorera med purjolök.
Grekisk variant: Tärna fetaosten och strimla rödlöken. Vispa samman olivolja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner blandningen, fetaost, rödlök och oliver i potatistärningarna.