Potatissallad med rödbetor och kapris

Potatissallad med rödbetor och kapris
Foto: Svensk potatis

Potatissallad med rödbetor och kapris

11 ingredienser

15 m

Potatissallad á la Idun! Potatis, rödbetor, isbergssallad och kapris i en härlig salladsdressing med senap.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 650 g potatis, kokt och kall
  • 2 rödbetor, kokta
  • 0,5 isbergssallad
  • 2 msk kapris

Salladsdressing

  • 1 äggula
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk senap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kaprisspad
  • 1,5 msk olja
  • 2 msk grädde

Gör så här

  1. Skär potatisen i skivor eller bitar.
  2. Skär rödbetor i strimlor eller bitar.
  3. Skölj och strimla salladen.
  4. Allt blandas tillsammans med kapris i en salladsskål.
  5. Blanda äggula, salt, senap, vitvinsvinäger och kaprisspad.
  6. Tillsätt olja och grädde sist. Häll dressingen över salladen. Blanda.