Potatissallad med råmarinerad zucchini och kålrabbi

Potatissallad med råmarinerad zucchini och kålrabbi
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Potatissallad med råmarinerad zucchini och kålrabbi

16 ingredienser

30 m

Enklaste och godaste potatissalladen för alltid. Den marinerade zucchinin och kålrabbin ger den ett extra lyft, blanda ihop allt eller ät var för sig. Servera med lite extra gröna blad! /Siri

Alternativ: Byt ut potatis mot bönor eller linser, kapris mot oliver och rödlök mot silverlök.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 rödlök
  • 3 msk kapris
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 kålrabbi
  • 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk svarta sesamfrön

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på.
  2. Skala kålrabbin. Använd en skalare och skala remsor av både kålrabbin och zucchini. Lägg i en skål och tillsätt 2 msk olivolja, 1 tsk citronsaft och en nypa salt. Rör runt och låt stå.
  3. Skiva löken i tunna skivor.
  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  5. Hacka gräslöken.
  6. När potatisen precis är klar, häll av och dela dem i två delar.
  7. Lägg löken i en stor skål, lägg på den varma potatisen och häll i senapsdressingen. Salta och peppra lite. Värmen från potatisen kommer att tillaga löken lite samt att dressingen ger så mycket smak till både lök och potatis. Låt stå i ungefär fem minuter och svalna.
  8. Blanda i zucchini och kålrabbi i potatissalladen eller servera den separat.
  9. Dekorera med kapris, hackad gräslök och svarta sesamfrön!