Potatislåda med sveciaost, lök och ansjovis

Potatislåda med sveciaost, lök och ansjovis
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Potatislåda med sveciaost, lök och ansjovis

13 ingredienser

ca 45 m

Trött på Janssons frestelse? Denna potatislåda innehåller både potatis, grädde och ansjovis men också en hel del annat gott som lagrad ost, honung och gräddfil.

Ingredienser

  • 4 potatisar, kokta
  • 1 rödlök
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven svecia (eller annan lagrad ost)
  • salt
  • 125 g ansjovis, filéer och spad [1 burk]
  • 2 dl gräddfil
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk malen kryddpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Skiva potatisen fint och smörj en form.
  2. Fördela potatisen och rödlöken, vispa ihop grädde, ägg, ost och ansjovispad och slå det över.
  3. Grädda på 175 g ca 30 min tills det stannar beroende på storleken på formen.
  4. Putsa salladslöken och skär den fint, blanda den med rapsolja, honung, kryddpeppar och marinera tills den blir lite glasig.
  5. Ta ut potatislådan, låt den svalna något och klicka ut gräddfil, lägg ut ansjovis, dillvippor och salladslök. Servera den ljummen.