Potatiskakor med sallad

Potatiskakor med sallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatiskakor med sallad

9 ingredienser

En enkel och lättlagad vegetarisk rätt.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i

Fyllning:

  • 150 g salladsmix
  • 250 g kokta broccolibuketter
  • vattenkrasse
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj den i kallt vatten för att få bort en del av stärkelsen. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg de tunna potatisskivorna omlott i en ring i pannan. Låt potatisen steka ihop till en kaka innan du vänder. Krydda med salt och peppar. Upprepa med resten av potatisen.
  2. Blanda samman crème fraiche och pepparrot. Vänd ner i sallaten tillsammans med broccolibuketterna.
  3. Till varje person: Lägg en potatiskaka i botten, fyll på med sallad och lägg en kaka ovanpå.