Potatiskaka, grundrecept

3 röster
4
Potatiskaka, grundrecept
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis, fast sort
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivoja

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Låt skivorna ligga i kallt vatten i 10 minuter. Skölj under rinnande vatten och låt rinna av på hushållspapper. Torka potatisen torr med ren kökshandduk.
  2. Krydda med salt och nymalen vitpeppar. Värm olivolja och smör i stekpannan. Lägg i potatisen, vänd skivorna några gånger och pressa ihop dem med stekspaden till en 1-2 cm tjock kaka.
  3. Stek potatisen gyllenbrun på medelvärme 3-5 minuter. Vänd kakan och stek även andra sidan. Servera genast.
17 augusti 2009

Fler goda recept