Potatisgratäng, gluten och mjölkproteinfri

Fredrik Eriksson ny

Potatisgratäng, gluten och mjölkproteinfri

10 ingredienser

Enkel och krämigt god potatisgratäng som är helt vegansk och går snabbt att laga. Med muskotnöt och lite vitt vin får den underbara smaker.

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 vitlökar
  • 0,25 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, nymald
  • muskot
  • 4 dl Oatly i maten grädde
  • vitt vin
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatisen tunnt, skiva vitlök fint och hacka purjolök.
  3. Slå lite olivolja i en form. Lägg i potatisen, salta, peppra och riv lite muskotnöt över.
  4. Slå grädde över, skvätt lite vin och grädda ca 40 -50 i ugnen tills det fått fin färg och potatisen är färdig.
  5. Låt den vila lite innan servering. Toppa med färska örter på toppen.