Färska potatisgnocchi serveras med en lättfräst röra på färska tomater, sardeller och dragon. Förutom att det blir jättegott så har du middagen klar på 20 minuter!
4 stjälkar dragon, repade (spara några blad till garnering)
800 g gnocchi
40 g smör
2 dl parmesanost, grovriven
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Skala och finhacka löken. Skär tomater och sardeller i små bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Stek löken i ett par minuter på låg värme och lägg sedan i tomatbitar, sardeller och dragonblad. Smaka av med salt och peppar. Låt allt fräsa i 5-10 minuter. Häll sedan över allt i en bunke.
Tillaga gnocchin enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp smöret i samma stekpanna och stek avrunnen gnocchin på god värme, tills den är genomvarm och lätt gyllenbrun på ytan.
Häll tomatblandningen och hälften av parmesanosten över gnocchin och blanda noga.
Toppa med resterande parmesanost och dragonblad vid servering.