Potatisgnocchi med aubergine, paprika och ricotta

koket.se
Gnocchi med aubergine paprika och ricotta
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Potatisgnocchi med aubergine, paprika och ricotta

14 ingredienser

40 m

Paolo serverar oss en underbar vardagsrätt med italienska smaker!

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färsk potatisgnocchi (hemlagad eller köpt)
  • 500 g aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 msk olivolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 peperoncino (chilifrukt)

Ricottakräm

  • 250 g ricotta
  • 1 citron, zesten
  • 1 kruka basilika, finstrimlad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Grönsaker

  1. Skär auberginen i små tärningar. Salta auberginetärningarnan och lägg dem i en sil och låt dem rinna av i ca 30 minuter. Pressa lite lätt med en gaffel så att den beska vätskan rinner ur.
  2. Hacka paprikan i tärningar och schalottenlök och vitlök fint.
  3. Värm upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela maträtten. Lägg i lök, vitlök och auberginetärningarna och låt dem fräsa långsamt på låg värme tills löken mjuknat något.Tillsätt peperoncinon och paprikatärningar. Salta och peppra och låt alltsammans fräsa i ca 10 minuter. Ta upp peperoncinon som kastas.

Ricottakräm

  1. Låt ricottan rinna av och lägg den i skål.
  2. Rör i citronzest, hackad basilika, olivolja, salt och peppar. Smaka av.

Gnocchi

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på förpackningen (när gnocchin flyter upp efter någon minut är den färdig). Lyft ur gnocchin med en hålslev och lägg över dem i pannan med grönsakerna. Blanda noga men försiktigt.
  2. Skeda en klick ricottakräm på portionerna och servera genast.