Potatisgnocchi med aubergine, paprika och ricotta

16 röster
40 m

Paolo serverar oss en underbar vardagsrätt med italienska smaker! 

Visa mer
40 m

Du behöver

  • 1 kg färsk potatisgnocchi, hemlagad eller köpt
  • 500 g auberginer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 msk olivolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 peperoncinio (chili)

Ricottakräm

  • 250 g ricotta
  • 1 citron, zesten
  • 1 kruka basilika, finstrimlad
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Grönsaker
    Skär auberginen i små tärningar. Salta auberginetärningarnan och lägg dem i en sil och låt dem rinna av i ca 30 minuter. Pressa lite lätt med en gaffel så att den beska vätskan rinner ur.
  2. Hacka paprikan i tärningar och schalottenlök och vitlök fint.
  3. Värm upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela maträtten. Lägg i lök, vitlök och auberginetärningarna och låt dem fräsa långsamt på låg värme tills löken mjuknat något.Tillsätt peperoncinon och paprikatärningar. Salta och peppra och låt alltsammans fräsa i ca 10 minuter. Ta upp peperoncinon som kastas.
  4. Ricottakräm
    Låt ricottan rinna av och lägg den i skål.
  5. Rör i citronzest, hackad basilika, olivolja, salt och peppar. Smaka av.
  6. Gnocchi
    Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på förpackningen (när gnocchin flyter upp efter någon minut är den färdig). Lyft ur gnocchin med en hålslev och lägg över dem i pannan med grönsakerna. Blanda noga men försiktigt.
  7. Skeda en klick ricottakräm på portionerna och servera genast.
5 januari 2019

Laddar fler recept...