Potatiscurry

Potatiscurry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatiscurry

11 ingredienser

Det här är en kryddig, sötsur potatiscurry. Den är både snabblagad och mättande. Vill du förstärka den sötsura smaken ökar du mängden socker och citronsaft. Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fast potatis, kokt
  • 4 gula lökar
  • 1-2 grön spansk peppar
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 tsk senapsfrö
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk hel spiskummin
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk citron, pressad

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i jämnstora trecentimeters-bitar. Skala och hacka löken mycket fint, kärna ur och hacka chilifrukterna.
  2. Värm oljan i en stekpanna eller wok tills det sisslar när man släpper ner ett kryddfrö. Fräs senapsfröna 5–10 sekunder. Lägg sedan i gurkmeja, spiskummin, chili och lök. Fräs under omrörning några minuter.
  3. Lägg i potatisen och fräs i ytterligare 4–5 minuter under omrörning. Blanda koriander, socker och salt. Lägg på locket och låt koka på svag värme i 5 minuter. Blanda i citronsaften och smaka av.