Potatisbröd med råriven potatis

POPULÄRT
Svensk potatis Potatisbröd med råriven potatis
Foto: Svensk potatis

Potatisbröd med råriven potatis

6 ingredienser

Potatis i bröd ger ett saftigt och gott resultat. I det här receptet på rågbröd tillsätts råriven potatis - rustikt och gott!

Ingredienser

portioner limpor
  • 650 g potatis, skalad och fint riven
  • 50 g jäst
  • 1 l mjölk, kall
  • ca 1,5 kg rågsikt
  • 2-3 pomeransskal
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Koka pomeransskalen så att de blir mjuka. Skär bort det vita på skalet och finhacka det gula.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, rågsikt, råriven potatis, hackat pomeransskal och salt. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa över natten.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i fyra delar. Forma den till släta längder. Om degen först plattas ut eller kavlas ut och rullas ihop blir limporna högre.
  4. Lägg längderna i en långpanna med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 20-30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen. Minska ugnstemperaturen till 200 grader.
  7. Grädda ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 96 grader.