I samarbete med WW ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

42 röster
40 m
4


Potatis- och purjolökssoppa är en riktig klassiker. Testa denna variant med hela bitar av potatis, purjo, morötter och dessutom kalkonbacon som ger lite sälta.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 500 g potatis
  • 250 g morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk (3 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla bacon.
  2. Smält margarin i en gryta. Fräs potatis, grönsaker och bacon. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka på svag värme 15 minuter.
  3. Vispa ut mjöl i mjölken och häll det i soppan tillsammans med matlagningsgrädde. Låt det koka upp och sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera.
Sponsrat

Laddar fler recept...