Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon
Foto: WW ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

52

14 ingredienser

40 m

ww viktväktarna

Potatis- och purjolökssoppa är en riktig klassiker. Testa denna variant med hela bitar av potatis, purjo, morötter och dessutom kalkonbacon som ger lite sälta.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww potatis och purjolökssoppa points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök
  • 500 g potatis
  • 250 g morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk (3 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla bacon.
  2. Smält margarin i en gryta. Fräs potatis, grönsaker och bacon. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka på svag värme 15 minuter.
  3. Vispa ut mjöl i mjölken och häll det i soppan tillsammans med matlagningsgrädde. Låt det koka upp och sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera.
TIPS!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna