I samarbete med ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

40 m
4
Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon
Foto: ViktVäktarna

Potatis- och purjolökssoppa är en riktig klassiker. Testa denna variant med hela bitar av potatis, purjo, morötter och dessutom kalkonbacon som ger lite sälta.

SmartPoints per portion: 8


För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
40 m
4

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 500 g potatis
  • 250 g morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk 3%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla bacon.
  2. Smält margarin i en gryta. Fräs potatis, grönsaker och bacon. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka på svag värme 15 minuter.
  3. Vispa ut mjöl i mjölken och häll det i soppan tillsammans med matlagningsgrädde. Låt det koka upp och sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna