Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

50 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 500 g potatis
  • 250 g morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk (3 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla bacon.
  2. Smält margarin i en gryta. Fräs potatis, grönsaker och bacon. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka på svag värme 15 minuter.
  3. Vispa ut mjöl i mjölken och häll det i soppan tillsammans med matlagningsgrädde. Låt det koka upp och sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
21 december 2016