• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonbacon

3 steg att laga

14 ingredienser

40 m


Potatis- och purjolökssoppa är en riktig klassiker. Testa denna variant med hela bitar av potatis, purjo, morötter och dessutom kalkonbacon som ger lite sälta.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 purjolök
  • 500 g potatis
  • 250 g morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk (3 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och tärna potatis och morötter. Hacka vitlök och strimla bacon.
  2. Smält margarin i en gryta. Fräs potatis, grönsaker och bacon. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka på svag värme 15 minuter.
  3. Vispa ut mjöl i mjölken och häll det i soppan tillsammans med matlagningsgrädde. Låt det koka upp och sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat