Potatis- och grönkålssoppa med vitlökskorv

Potatis- och grönkålssoppa med vitlökskorv
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatis- och grönkålssoppa med vitlökskorv

7 ingredienser

Den smakrika grönkålen får komma till sin rätt i den här enkla soppan. I juletid är grönkålen som allra bäst och nyttigast.

Ingredienser

portioner
  • 250 g grönkål (eller djupfryst)
  • 120 g korv med vitlök
  • 0,5 kg potatis, i skivor
  • 1,4 l köttbuljong
  • 1,25 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa grönkålen, ta bort de grova nerverna och strimla kålen fint. Skala och skiva potatisen tunt.
  2. Koka upp buljongen. Om du använder djupfryst grönkål, låt den tina i det. Lägg i den skivade potatisen och koka den mjuk. Mosa till puré, för hand eller i mixer, och tillsätt olivoljan.
  3. Koka upp potatispurén och krydda med salt och peppar. Om du använder färsk grönkål, lägg i den och sjud i ytterligare 5 minuter. Lägg i korvskivorna och låt soppan koka upp.