Pot au feu med lamm

0 röster
4
Pot au feu med lamm
Foto: TV4

”Pot au feu” betyder gryta på elden och är en klassisk fransk gryträtt på kokt kött, buljong och rotfrukter. Här lammkött. Nötkött passar också. Perfekt vintermat.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lamm - bog eller bringa i mindre bitar
  • 10 dl köttbuljong
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 8-10 potatisar, klyftade
  • 3 morötter, i bitar
  • 0,5 kålrot, tärnad
  • persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp köttet med buljongen, skumma ytan och tillsätt sen övriga kryddor till koket. Koka sakta 20 minuter.
  2. Tillsätt lök och rotsaker. Koka tills köttet är mört. Strö på persilja.
17 mars 2009

Laddar fler recept...