Portionspajer med örtpesto och grönsaker

Portionspajer med örtpesto och grönsaker

11 ingredienser

40 min

Små minipajer som är perfekta att ta med på utflykten eller servera på buffén. Vällagrad ost tillsammans med pesto ger en underbart smakrik fyllning.

Svegro Örtpesto Basilika

Örtpesto Basilika

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner småpajer
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g riven ost, vällagrad t.ex prästost
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 förp smördeg, kyld och färdigkavlad [250 g]
  • 1 rödlök
  • 0,5 paprika
  • 70 g färsk spenat
  • 100 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, prästost, pesto, salt och peppar. Skär smördegen i 12 bitar och tryck ut dem i en muffinsform eller små pajformar. Nagga botten med gaffel och förgrädda i 5 minuter.
  3. Skala och strimla löken. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Fräs allt i olja i en panna tillsammans med spenaten tills löken mjuknat. Fördela blandningen i smördegsformarna.
  4. Häll i äggblandning över grönsakerna så att formarna blir ungefär trekvarts fyllda. Grädda minipajerna i ytterligare 10 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått färg och smeten satt sig och blivit lite gyllene.
  5. Servera pajerna ljumma eller kalla.