I samarbete med Planti Cooking

Portabello stroganoff med ris och grönkål

8 röster
30 m
4
Portabello stroganoff med ris och grönkål
Foto: Köket.se

En vegetarisk variant av vardagsfavoriten korv stroganoff. Stekt portabello och krämig tomatsås serveras med ris, riven broccoli och grönkål.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Portabello stroganoff

  • 300 g portabellosvamp
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 100 g tomater, små
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 msk japansk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning, vegansk
  • salt
  • peppar

Grönt ris

  • 2 dl ris
  • 1 broccoli
  • 100 g grönkål, strimlad

Servering

  • 0,5 kruka persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Grönt ris
    Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Riv broccolin på ett rivjärn och strimla grönkålen fint. Blanda ner grönsakerna i riset medan det fortfarande är rykande varmt.
  2. Stroganoff
    Skiva portabellosvamparna och hetta upp en stekpanna med olja. Stek svampen tills den vattnats ur och börjat få en fin yta.
  3. Hacka löken och tillsätt i stekpannan. Fräs löken tillsammans med svampen tills löken mjuknat.
  4. Halvera tomaterna och tillsätt i pannan tillsammans med tomatpuré och fraiche. Smula ner en buljongtärning och smaka upp med japansk soja.
  5. Låt stroganoffen koka ihop i några minuter. Krydda med salt och rikligt med peppar.
  6. Servera tillsammans med riset och garnera eventuellt med lite färsk persilja.
Tips!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås
31 maj 2019

Laddar fler recept...