Portabello stroganoff med ris och grönkål

Portabello stroganoff med ris och grönkål
Foto: Köket.se

Portabello stroganoff med ris och grönkål

14 ingredienser

30 min

En vegetarisk variant av vardagsfavoriten korv stroganoff. Stekt portabello och krämig tomatsås serveras med ris, riven broccoli och grönkål.

Planti Cooking Fraiche Naturell
Planti fraiche naturell produkt

Planti Cooking Fraiche Naturell

Naturell cooking fraiche med mild syrlig smak och tjock krämig konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Portabello stroganoff

  • 300 g portabellosvamp
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 msk japansk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning (vegansk)
  • salt
  • peppar

Grönt ris

  • 2 dl ris
  • 1 broccoli
  • 100 g grönkål, strimlad

Servering

  • 0,5 kruka persilja

Gör så här

Grönt ris

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Riv broccolin på ett rivjärn och strimla grönkålen fint. Blanda ner grönsakerna i riset medan det fortfarande är rykande varmt.

Stroganoff

  1. Skiva portabellosvamparna och hetta upp en stekpanna med olja. Stek svampen tills den vattnats ur och börjat få en fin yta.
  2. Hacka löken och tillsätt i stekpannan. Fräs löken tillsammans med svampen tills löken mjuknat.
  3. Halvera tomaterna och tillsätt i pannan tillsammans med tomatpuré och fraiche. Smula ner en buljongtärning och smaka upp med japansk soja.
  4. Låt stroganoffen koka ihop i några minuter. Krydda med salt och rikligt med peppar.
  5. Servera tillsammans med riset och garnera eventuellt med lite färsk persilja.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås

Fler tips från Planti!

5 enkla tips för att äta mer vego

Läs mer