Portabello i ugn fylld med örtig majonnäs

Portabello i ugn fylld med örtig majonnäs
Foto: Köket

Portabello i ugn fylld med örtig majonnäs

10 ingredienser

30 m

Ugnsbakad portabello är perfekt både som festmiddag och vardagsmiddag, snabbt och smakrikt! Fyll svampen med majonnäs, crème fraiche och örter, gratinera med parmesan.

Tips! Testa gärna att tillaga svampen på grillen, supergod sommarmat!

Ingredienser

portioner
  • 4-6 portabellosvampar
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk dill, hackad
  • 0,5 msk persilja, hackad
  • 0,5 msk gräslök, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort foten på svampen och lägg ut på en klädd plåt.
  3. Rör ihop fyllningen genom att blanda majonnäs, crème fraiche, pressad vitlök, dill, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klicka i varje svamp och toppa med riven parmesan. Grädda i ca 20 minuter eller tills osten blivit gyllene.