Porchetta - ”mama delicious roast”

Porchetta - ”mama delicious roast”

Av: Marco Baudone

Från: Nyhetsmorgon

20 ingredienser

3,5 h

Marco Baudone överöser oss med italienska delikatesser till julbordet. Porchetta med stekta grönsaker och en skysås med rödvin.

Ingredienser

portioner4 - 6

Porchetta

  • 0,5 grissida
  • 3 kvistar salvia
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl matolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

garnityr

  • 300 g potatis, stekt
  • 300 g pumpa, stekt
  • 200 g grönkål, stekt
  • 200 g gul lök, skivad och stekt
  • 200 g svartkål, stekt
  • salt
  • peppar
  • 1 msk persilja, hackad

skysås

  • 4 dl rödvinssås
  • spadet, lite fett ifrån avbaket av porchettan
  • 2 tsk cherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rista grissidan med kniv och skär ner salvia, rosmarin samt vitlök. Krydda sidan med och salt och peppar, bind upp och bryn runt om i olja till gyllenbrun färg.
  2. Baka i ugn på 150 grader i ca 3 timmar.
  3. Skär upp kålen och grönsakerna till mindre bitar och stek mjukt. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka upp innehållet till skysåsen.
  5. Servera grissidan på ett stort fat. Placera grönsakerna runt sidan och servera med skysåsen.