Pontus ceviche

Pontus ceviche
Foto: TV4
Pontus Frithiof
Pontus Frithiof

Pontus ceviche

11 ingredienser

Ceviche funkar bra som förrätt till exempel till grillat eller som en mellanrätt eller varför inte på en buffé. Somrigt, fräscht och fruktigt!

Pontus och Livsmedelsverket rekommenderar att man fryser all fisk som skall konsumeras rå, för att eliminera eventuella parasiter, minst över natten, längre om man har en större bit fisk. Det går också lättare att skära snygga bitar när fisken är lite fryst.

Johan Franco Cerecedas vintips
Quintay Sauvignon Blanc 2009, art.nr. 6637, 245 kr

Pontus bjöd även på
Pontus mixade grill
Kryddgrillad ananas

Ingredienser

portioner
  • 100 g laxfilé
  • 100 g vit fiskfilé (tex hälleflundra, torsk eller liknande)
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 limejuice (eller citronjuice)
  • svartpeppar (efter smak)
  • flingsalt
  • olivolja (efter smak)
  • ev röd chilifrukt (efter smak)
  • ev 15 g färsk koriander

Gör så här

  1. Frys fisken först.
  2. Låt den sedan nästan tina upp.
  3. Skär den lättfrysta fisken i centimeterstora tärningar.
  4. Skär även avokadon, mangon och gurkan i lika stora tärningar.
  5. Dressa upp med pressad lime och/eller citronjuice, lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  6. Vill man ha cevichen lite hetare så skär man med fördel i färsk chili.
  7. Tycker man om koriander så strimla i lite sådan också.
  8. Servera i cocktailglas.