Pontus tomatgazpacho med getost och svarta oliver

20 m
4

Finns det något härligare än en kall tomatgazpacho på sommaren? Pontus serverar sin gazpacho med smulad getost och svarta oliver. Ljuvligt gott!

Dryck: 6707 Alvarinho, 2015, Portugal

13 maj 2016
20 m
4

Du behöver

  • 800 g röda söta tomater
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g basilika
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 50 g getost
  • 30 g svarta oliver, hackade

Gör så här

  1. Skär tomaterna i klyftor, skär loss kärnhus och stam från paprikan, skala gurkan och ta bort kärhuset.
  2. Mixa sedan allt med vitlök, basilika, honung, olivolja, salt och peppar. Smaka av sälta och sötma noga.
  3. Strö getosten på toppen och även det svarta olivköttet. Servera soppan iskall.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept