Tiramisu, Pontus recept

12 röster

Italiensk efterrätt med mascarpone, kahlua och savoiardkex.

Dryckestips
Vecchioflorio Marsala Superiore från Italien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Visa mer

Du behöver

  • 2 dl espresso
  • 2-3 msk kahlúa (kaffelikör)
  • 200 g savoiardikex
  • 2 st äggvitor
  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g mascarpone
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här

  1. Blanda kaffe och likör och låt det kallna. Lägg hälften av kexen tätt i en form och droppa hälften av kaffeblandningen över kexen.
  2. Du behöver tre bunkar och för att slippa diska vispen mellan varje vispning är det bra att börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Sedan äggulor och socker vitt och pösigt och sist grädden.
  4. Blanda mascarponen med äggulevispet, rör ned den vispade grädden och sist den vispade äggvitan.
  5. Bred ut hälften av krämen i ett jämnt lager på de indränkta kexen.
  6. Lägg på ett nytt lager kex, dränk in dem med resten av kaffeblandningen och överst ett lager med resten av krämen.
  7. Pudra över kakaopulver och låt tiramisun stå kallt minst 1 timme före servering.
30 augusti 2012

Fler goda recept