Pomodori gratinati

koket.se
Pomodori gratinati
Foto: TV4
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Pomodori gratinati

7 ingredienser

45 m

Gratinerade tomater fyllda med ströbröd, chili och vitlök.

Se Sergio Campogiani laga receptet

logo

Ingredienser

  • 12 kvisttomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 400 g ströbröd, osötat
  • 1 krm malen peperoncino
  • 2 msk persilja, hackad
  • 3,5 dl extra virgin olivolja
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i en bunke, pressa ner vitlöksklyftorna. Addera peperoncino, salt, persiljan och 3 dl olivolja. Blanda.
  2. Tomaternas skall nu skäras på mitten och rensas på kärnorna. Ta en ugnsplåt, ha lite olivolja i botten och placera tomaterna bredvid varandra. Fyll dom med ströbrödet (pressa inte ströbrödet utan fyll lätt ända upp till kanten av tomaterna).
  3. Gräddas i mitten av ugnen i 180 grader i 30 minuter (alla ugnar är inte likadana så ha koll så att inte brödet bränns vid). Anser ni att ytan inte är gratinerad, sätt på grillen i ca 5 minuter.