Pomodori gratinati


Foto: TV4
Pomodori gratinati
7 ingredienser
45 m
Gratinerade tomater fyllda med ströbröd, chili och vitlök.
Se Sergio Campogiani laga receptet

Ingredienser
- 12 kvisttomater
- 3 klyftor vitlök
- 400 g ströbröd, osötat
- 1 krm malen peperoncino
- 2 msk persilja, hackad
- 3,5 dl extra virgin olivolja
- salt (efter smak)
Gör så här
- Lägg ströbrödet i en bunke, pressa ner vitlöksklyftorna. Addera peperoncino, salt, persiljan och 3 dl olivolja. Blanda.
- Tomaternas skall nu skäras på mitten och rensas på kärnorna. Ta en ugnsplåt, ha lite olivolja i botten och placera tomaterna bredvid varandra. Fyll dom med ströbrödet (pressa inte ströbrödet utan fyll lätt ända upp till kanten av tomaterna).
- Gräddas i mitten av ugnen i 180 grader i 30 minuter (alla ugnar är inte likadana så ha koll så att inte brödet bränns vid). Anser ni att ytan inte är gratinerad, sätt på grillen i ca 5 minuter.